Je eigen camera mee de lucht in

Foto en/of -videobeelden van jezelf terwijl je uit een vliegtuig springt. Dat zijn misschien wel de mooiste die je ooit van jezelf terug zult zien.

Nu zoveel mensen tegenwoordig zelf een kleine Actioncam zoals bijvoorbeeld een GoPro hebben is het niet verwonderlijk dat we vaak gevraagd worden of die camera ook mee kan tijdens de sprong.

Alleen met een speciale bevoegdheid

Parachutespringen is heel veilig, maar het kan snel onveilig worden gemaakt door dit soort voorwerpen mee de lucht in te nemen. De lijnen van de parachute kunnen verstrengeld raken achter zo’n camera, bijvoorbeeld. Daarnaast kan je dan te veel met je camera bezig zijn in plaats van de sprong te beleven – waar het wel om draait uiteindelijk!

Om zelf een camera mee te mogen nemen de lucht in, moet je minimaal je B-brevet hebben en 200 formatiesprongen hebben gemaakt. Tandemsprongen tellen hier niet bij mee. Ook moet de camera op een zodanige manier zijn vastgemaakt dat je een quick-release hebt; dat je je camera kan afwerpen in geval van een complicatie.

Zoals je kunt lezen is springen met een camera niet zonder risico. Het is voor veel sportspringers dan ook een echte mijlpaal als je voor het eerst met hun eigen Go-Pro mogen springen!

 

Je sprong vast (laten) leggen

Als je toch hele mooie beelden van je parachutesprong wilt kan dat als je online boekt voor €95 (aan de balie kan je dit er ook nog bij boeken, maar dan kost het €115).

Hiervoor springt een van onze cameramannen of -vrouwen mee tijdens de vrije val. Daarnaast wordt ook jouw avontuur vastgelegd vanaf het moment dat je je voorbereidt voor de sprong, in het vliegtuig zit en naar hoogte opstijgt, de afsprong en de landing.

Wat er bij komt kijken

Bekijk onderstaande filmpje om een beeld te krijgen van wat er allemaal komt kijken bij de sprongen van onze cameraspringers.

Drones

Veel mensen zijn tegenwoordig ook in het bezit van een drone. Dit is natuurlijk erg leuk en het levert vaak mooie beelden op. Het is hierbij echter belangrijk om te melden dat we parachutespringen boven een vliegveld en dat het volgens de Regeling modelvliegen (HDJZ/LUV/2005-2297) niet is toegestaan in de buurt van een vliegveld te vliegen met je drone. Texel Airport is dan ook een zogenaamde Drone no-fly zone.