Staffsprong

Profiel

Paracentrum Texel werd in 1969 door springpionier Bob Rienks opgericht. Rechthoekige parachutes bestonden niet, de ronde parachute was de norm en de vrije val alleen voor zeer ervaren springers. In die tijd was je skydiver wanneer je enkele tientallen tot zo’n honderd sprongen op je naam had staan. Tegenwoordig noemt een springer met duizend sprongen zich redelijk ervaren…

De veranderingen gingen snel. Tijdens de jaren zeventig werden de parachutes snel beter, net als de instructie. De belangstelling voor het springen groeide, Paracentrum Texel groeide mee. De square (rechthoekige) parachute deed zijn entree en de vrije valtechnieken ontwikkelden zich opzienbarend snel. Paracentrum Texel verhuisde van een geïmproviseerde koeienstal, die als pakruimte werd gebruikt, naar een deel van een vliegveldhangar. Vervolgens werd ook die hangar weer verlaten en zo kwamen we in het huidige, moderne gebouw terecht.

Pionieren heeft plaatsgemaakt voor opereren vanuit een strakke structuur, waarbij overigens wel de ongedwongen, informele sfeer intact is gebleven. Jaarlijks worden er vele tienduizenden sprongen gemaakt.

Paracentrum Texel is al decennialang het hart van de nationale- en internationale springwereld. Duizenden cursisten hebben hier hun brevetten gehaald en duizenden ervaren springers komen regelmatig om hun techniek te verbeteren, boogies (springfestijn) te springen of mee te doen aan wedstrijden.

Alleen recreatieve springers zijn al goed voor enkele duizenden tandemsprongen per jaar. Allemaal dankzij het solide instructieteam van Paracentrum Texel en de enorme ervaring die inmiddels is opgedaan. Instructeurs draaien mee op wereldtopniveau en Paracentrum Texel beschikt over een dropzone die tot een van de grootste en meest obstakelvrije van Europa wordt gerekend. Uiteraard voldoet Paracentrum Texel aan alle eisen en regels die gesteld zijn door de overheid.

Kortom: professioneel, dynamisch, gezellig en bovenal veilig. Bij ons lopen instructeurs rond met meer dan 12.000 sprongen op hun naam. Dat zegt genoeg menen wij…