Staticline exit

Total Jump Experience

De Total Jump Experience (TJE) opleiding is de meest laagdrempelige en goedkope manier om zelfstandig uit een vliegtuig te leren springen.

Tijdens de introductie wordt u rondgeleid en wegwijs gemaakt op ons centrum. U ervaart dan al gelijk de dynamische uitstraling van onze sport; oproepen via de geluidsinstallatie, parachutisten die hun springmateriaal omhangen en zich gereed maken voor een sprong, anderen die hun zojuist gebruikte parachutes weer dichtvouwen, gekleurde parachutes in de lucht en skydivers die vlak bij onze hangar landen. Uiteraard zullen ook onze twee turbine vliegtuigen van zich laten horen.

Tijdens de opleiding leert u alles wat nodig is om veilig het vliegtuig te verlaten en een zachte landing te maken onder een moderne, rechthoekige parachute. Omdat elke handeling uitgebreid met u wordt doorgenomen is deze opleiding intensief. Zo wordt er veel aandacht besteed aan de manier waarop u uit het vliegtuig springt, aan het sturen en aan de manier om de parachute op de juiste plek zacht te landen.

Daarnaast komt de reserve-procedure uitgebreid aan bod. Als het weer mee zit, maakt u op maandag uw eerste “static-line” sprong. Bij deze static-line sprong, vanaf ruim 1 km hoogte, wordt de hoofdparachute onmiddellijk na het verlaten van het vliegtuig door middel van een lijn geopend. U maakt in de loop van de volgende dagen in totaal vijf van deze sprongen, waarna u in het bezit bent van het Static-Line Brevet.

1 2 3 >>