AFF exit

AFF Cursus

AFF staat voor Accelerated Free Fall. Dit betekent niet dat u sneller naar beneden valt. Nee, het betekent dat u, zonder enige andere vooropleiding, na slechts zeven sprongen in staat bent om alleen een vrije val te maken – de essentie van het springen! De AFF opleiding is het neusje van de zalm. Hoe werkt het?

De AFF-cursus is opgebouwd uit 7, in moeilijkheidsgraad toenemende, levels (niveau’s). Voor elk level zijn een aantal doelen gesteld die men, alvorens over te kunnen gaan naar het volgende level, dient te halen. Tijdens de eerste 3 AFF-sprongen wordt u door twee, speciaal gebrevetteerde AFF-instructeurs, begeleid. Vanaf level 4 springt u met 1 instructeur.

Doordat deze instructeurs u gedurende de gehele vrije val begeleiden is het leerproces veel sneller dan bij de conventionele opleiding. Ten eerste omdat zij tijdens de vrijeval, door middel van handsignalen, “in-air”correcties doorgeven zodat u die aanwijzingen gelijk op kunt volgen. En ten tweede omdat zij door de directe betrokkenheid tijdens de sprong, veel beter in staat zijn om een juiste en gerichte evaluatie te geven. De sprongen worden gefilmd en u krijgt deze beelden na afloop van de opleiding gratis mee.

1 2 3 >>